Publisert: , 21. - 2014 |  

Kundeservice har flyttet

EB-konsernet ønsker mer tilpassede lokaler og flytter fra Åssiden til nye lokaler i PIR 7 og Kvartal 12 på Union Brygge. Flyttingen vil foregå i to etapper. I januar 2014 flyttet EB Kundeservice og Viken Fiber inn på ca. 2200 m2 i PIR 7, mens EB Nett, EB Kraftproduksjon og de andre selskapene i EB-konsernet flytter før jul i 2015, og skal inn i et nytt bygg i kvartal 12 på Union Brygge ved krysset Kreftings gt./ Øvre Sund Bru. Leiekontrakten er over 15 år.

 

kundeservice_flytter

 

 

– Vi vurderte lenge fem alternativer. Ett var Ingeniør Rybergs gate hvor vi nå holder til, og de fire andre var ulike steder i sentrum, sier konsernsjef Pål Skjæggestad i EB.

Realist Næringsmegling har bistått EB med å finne nye lokaler samt salg av Ingeniør Rybergs gate 99 på Åssiden, der en av EB sine forløpere, Drammen Energiverk flyttet inn i 1987.

 

– Vi frigjør nå kapital, som kan benyttes bedre for oss enn å ha den plassert i eiendom, sier Skjæggestad.

 

Tre interessenter sto igjen i siste runde for å overta ca. 9900 m2 kontorbygg og ca. 30 mål tomt. Union Eiendomsutvikling kom med det beste tilbudet, og avtalen ble undertegnet i desember 2013. Union Eiendomsutvikling er svært glad for å få EB som leietaker inn i PIR 7, som er det siste bygget som bygges langs elven på Union Brygge. Bygget kompletterer Drammens nye waterfront. Dessuten passer det svært godt at byggingen kan fortsettes tvers over gaten straks PIR7 er ferdig.

 

– Vi har nå bygget kontinuerlig i ti år, og ser frem til å fortsette byggeaktiviteten videre med å skape et spennende energibygg for EB. Det vil også bli plass til flere andre solide aktører i bygget, sier administrerende direktør Trond Åsheim i Union Eiendomsutvikling.

 

– Den nåværende bygningsmassen til EB er for stor og lite hensiktsmessig for dagens og fremtidens EB. Vi ser frem til mer effektive og moderne lokaler, som også møter dagens krav til samfunnssikkerhet og beredskap, sier Skjæggestad.