Miljø og klima

 

GE-100fornybar-banner-2000px2

 

Vannkraft er uslåelig som grønn energikilde. Av alle former for kraftproduksjon har vannkraft det laveste klimagassutslippet, den høyeste virkningsgraden, den beste reguleringsevnen og den lengste levetiden.

 

 

 

Vi garanterer at strømmen du kjøper fra Glitre Energi er produsert på ett av våre lokale vannkraftverk. Vi har som ett av få strømselskap i landet opprinnelsesgaranti på alle våre produkter. Mange norske forbrukere vet ikke at de kjøper strøm som er produsert ved kullkraftverk i Europa.

 

De fleste husholdninger tror de kjøper strøm som ikke forurenser, men det er faktisk bare en liten del av norske strømkunder som kan være sikre på dette.

 

Visste du at hele ni av ti husstander i Norge kjøper strøm som er produsert med 91 prosent ikke-fornybar energi, og kun 9 prosent fornybar energi. Det er faktisk bare en liten del av norske strømkunder som kan være sikre på at de kjøper strøm som ikke stammer fra forurensende kraftproduksjon.

 

Glitre Energi  er en av få som leverer strøm med opprinnelsesgaranti til alle kunder. Garantien innebærer at miljøgevinsten av vår vannkraftproduksjon i Buskerud knyttes opp til den enkelte forbruker.

 

Les mer om strøm med opprinnelsesgaranti her:

 

 

Glitre Energi i det grønne skiftet

Glitre Energi er en forutsetning for det grønne skiftet. Kjernevirksomheten er samfunnskritisk infrastruktur – produksjon av ren og fornybar vannkraft, kraftnett og kraftsalg – som er essensielt for omstillingen i det grønne skiftet.

 

2017 produksjon