Publisert: , 20. - 2017 |  

Omsorg som glitrer i mørket

Godset refleks

 

Når høstmørket senker seg er det livsviktig at barna synes på skoleveien. Glitre Energi setter fokus på trygg trafikk i nærmiljøet, og deler i disse dager ut refleksvester til alle distriktets 1. klassinger.

 

Refleksens dag markeres hvert år for å informere om hvor viktig det er at fotgjengere bruker refleks i mørket. Det er mange skolebarn som går til skolen på mørke høst- og vintermorgener. Ikke alle synes. Mange tenker det ikke er viktig med refleks i opplyste gater. Men gatelyktene gir IKKE nok lys til at fotgjengerne alltid er synlige for bilistene.

 

– Vi ønsker å sette fokus på trygg trafikk i nærmiljøet. Vestene gjør barna synlige i mørket, og vi håper de kan bidra til en tryggere skolevei. Det er omsorg som glitrer i mørket, sier Merete Bronsta, ansvarlig omdømme og sponsing i Glitre Energi.

Med god hjelp fra fotball- og håndballspillere i Strømsgodset, Glassverket, Skrim Kongsberg og Mjøndalen, deler Glitre Energi ut over 2.500 refleksvester til 1. klassingene i våre kommuner.

 

-Vi setter stor pris på hjelp fra eliteseriespillerne til å dele ut refleksvester, sier Bronsta.

Glitre Energi deler ut refleksvester til alle 1. klassingene i kommunene Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker, Kongsberg og Hadelandskommunene Gran, Jevnaker, Lunner – til sammen over 15.000 refleksvester siden 2009.

– Det er et lite bidrag som viser at vi bryr oss i nærmiljøet, sier Bronsta.

 

Fakta om refleks og risikoreduksjon

  • Myke trafikanter med refleks har 85 prosent lavere risiko for å bli oversett i trafikken.
  • Om lag 35 prosent av dødsulykkene med gående skjer i mørket.
  • Kun fem prosent av alle fotgjengere som blir påkjørt og skadet bruker refleks.
  • Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt i mørket med rundt 85 prosent.
  • Tenk deg at du går uten refleks i mørket langs en vei. Da vil en bilfører som kjører i 50 km/t ha to sekunder på å oppdage deg. Med refleks vil bilføreren ha 10 sekunder til rådighet. Det kan redde livet ditt!

Kilde: Trygg Trafikk

 

Kontakt:

Ragnhild Ask Connell, kommunikasjonsrådgiver, 992 46 664

 

Godset refleks2