Publisert: , 18. - 2018 |  

Refleks er omsorg som glitrer i mørket

Omsorg glitrer i mørke - banner -1

 

Når høstmørket senker seg er det livsviktig å bli sett på skoleveien. Hvert år deler Glitre Energi ut refleksvester til alle 1. klassingene i våre kommuner. Det er omsorg som glitrer i mørket.

Refleksdagen er 18. oktober. Den markeres hvert år for å informere om hvor viktig det er at fotgjengere bruker refleks i mørket. Det er mange skolebarn som går til skolen på mørke høst- og vintermorgener. Ikke alle synes. Mange tenker det ikke er viktig med refleks i opplyste gater. Men gatelyktene gir IKKE nok lys til at fotgjengerne alltid er synlige for bilistene.

– Vi ønsker å sette fokus på Trygg Trafikk i nærmiljøet, hjelpe barna med å bli litt synligere på mørke skoleveier, og dermed bidra til en litt tryggere skolevei, sier Merete Bronsta i Glitre Energi.

– Det er omsorg som glitrer i mørket.

Ifølge Trygg Trafikk er du uten refleks først synlig på 25 – 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Det kan bety mye. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 i stedet for 2 sekunder til å reagere, det kan være forskjellen på liv og død.

 

Jo mer refleks, jo mer er du synlig! I tillegg er det 5 tips fra Trygg Trafikk som er verdt å ta med på veien:

  1. Fest refleks på alle jakker og bagger
  2. Bruk refleks som beveger seg når du går, de synes best
  3. Heng refleksen i knehøyde
  4. Bruk to reflekser slik at du er synlig fra alle kanter
  5. Sjekk at refleksen ikke er veldig ripete – da virker den dårligere

Visste du at du kan teste reflekseffekten ved å lyse på refleksen med en lommelykt i et mørkt rom?

Glitre Energi deler ut refleksvester til alle 1. klassingene i kommunene Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker, Kongsberg og Hadelandskommunene Gran, Jevnaker, Lunner – til sammen over 17.000 refleksvester siden 2009.

Strømsgodset, Mjøndalen, DHK, Skrim Kongsberg, og St. Hallvard Håndballklubb hjelper oss hvert år med å dele ut vestene på skolene.

Godset refleks_18