Publisert: , 14. - 2019 |  

Ren snøproduksjon på Konnerud

 

 

Glitre Energi og skigruppa i Konnerud har nylig gått inn et samarbeid om samfunnsansvar og breddeidrett med målsetning om å gjøre fremtiden helt elektrisk!

 

Skigruppa på Konnerud kan med rette være stolte av anlegget sitt. Fra tidlig i november og ofte til langt ut i mars kan tilbyr de skiføre på stadion til små og store som er glade i å gå på ski

Det arrangerer store renn som skisprinten i Drammen, men når alt kommer til alt er det er den daglige bruken av anlegget som er viktigst for folk på Konnerud. Det er her det skapes skiglede og mestringsfølelse hver eneste dag hele året. Gode skiløyper kommer derimot ikke av seg selv. Noen må gå foran.

 

Som de mange frivillige som legger ned timer både sent og tidlig for å produsere snø. Som løypekjørerne som står opp før sola for å lage trikkeskinner. Som vaffelstekere, løypevaktene, trenerne og de som sørger for at skigruppa er ei levende skigruppe.

Som samarbeidspartnere sørger Glitre Energi for at skigruppa kan legge til rette for enda mer skiglede.

– Vi ønsker å støtte opp om den fantastiske dugnadsinnsatsen som legges ned på Konnerud og synes også det er bra at snøproduksjonen blir til med ren og fornybar strøm vi produserer, sier Merete Bronsta, merkevareansvarlig i Glitre Energi.

For å produsere snø er Konnerud avhengige av mye strøm, de er helt avhengige av Glitre Energi. Med 100 prosent ren og fornybar vannkraft blir snøproduksjonen på Konnerud renere – det er viktig for Konnerud, viktig for Glitre Energi, og viktig for miljøet. Ren energi blir til ren snø som igjen blir til ren skiglede.

 

Glitre Energi bidrar med denne avtalen til å trygge økonomien i snøproduksjonen, slik at skigruppa fortsatt kan arrangere breddearrangementer som Onsdagsrennet på Konnerud.

– Vi er utrolig glade for at vi har fått med oss en miljøvennlig partner som Glitre Energi som nå er med og støtter opp om breddeidretten og snøproduksjonen på Konnerud.  Alt er driftet på frivillig basis, så vi her helt avhengig av gode partnere for å kunne videreutvikle anlegget, sier skigruppas leder Ingunn Lysaker Norbom.

 

20190123_GlitreEnergi_Stills_KonnerudIL_Spons-4