Vinnere av Energistøtten

Energistøtten er vårt grønne bidrag til lokalsamfunnet. Les mer om noen av vinnerne og se hva de har benyttet bidraget på.

Hvert år deler Glitre Energi ut til sammen 300 000 kroner til lag og foreninger i kommunene Drammen, Kongsberg, Lier og Hadeland. Vi kaller det Energistøtten, fordi det er vårt grønne bidrag til lokalsamfunnene. 

Opp gjennom årene har vi bidratt med penger til alt fra kajakker og speiderskjerf, til lyskastere og musikkinstrumenter til over 300 ulike lag og foreninger i vårt nedslagsfelt. 

Glitre Energi er glade for å kunne bidra til noe som betyr noe for lokalsamfunnet vårt. Etter søknadsrunden i 2021 ble flere lag og foreninger plukket ut som vinnere av Energistøtten. Les om hva noen av vinnerne har brukt støtten sin til nedenfor.

Vil du søke Energistøtten?

Søknadsfristen for 2022 er 15. september.
Les mer om Energistøtten og kriteriene for å søke her

Søk her for 2022

Megabandet – musikkglede siden 1990

Megabandet ble etablert i 1990, holder til i Drammensområdet og består av syv band, et kor og flere dansere. De holder mellom 12-14 konserter i året og har over 70 medlemmer. Hvert år underholder de på blant annet Elvefestivalen, Disimmillisfestivalen på Rådhusplassen i Oslo og holder årlig julekonsert i Bragernes Kirke. Bidraget fra Energistøtten har bandet brukt på å produsere musikkvideoer og film til de mange selvkomponerte sangene de har laget. I tillegg er de godt i gang med å lage en hel musikal. Vi ser frem til å se resultatet og gleder oss sammen med Megabandet over den sterke musikk- og dansegleden de sprer.

Sjåstad samfunnshus er et sted for vennskap

Sjåstad samfunnshus jobber for å engasjere barn og unge fra 4.–10. trinn. De ønsket å få opp aktiviteten til de unge på Sjåstad i Lier og skape et bra sted for gode vennskap og ungdomsminner. Bidraget fra Energistøtten har de benyttet til å kjøpe bålpanne og benker utenfor klubben, i tillegg til lyd- og lysutstyr til klubben i kjelleren.

Lunner Motorsport elsker motorcross og enduro

Hele 400 personer på Hadeland mellom 5 og 70 år er medlem av Lunnner Motorcross. De driver primært med motorcross og enduro, og tilbyr kjøring både på bane og i terreng. Lunner Motorsport ønsket å utbedre lysanlegget sitt for å kunne drive mer energieffektivt og miljøvennlig. Som mottaker av Glitre Energistøtten har de nå oppgradert nesten alle lampene rundt banene sine med LED-pærer til fordel for halogen-pærer. Det gjør at lysanlegget nå både er mer bærekraftig, billigere i drift, i tillegg til å gi bedre lys, slik at banen kan holdes åpen mye lenger ut mot høsten og vinteren. Vi er glade for å kunne bidra til grønne investeringer!

Danvik skolekorps ønsket seg bidrag til xylofon

Danvik skolekorps har både aspirantkorps og hovedkorps for bydel Danvik i Drammen med 40 musikanter i alderen 9–19 år. De ønsket å kunne gjøre trommerekken sin mer allsidig, og valget falt på det melodiske slagverket xylofon. Det gir vakre toner og en ekstra dimensjon til hele korpset.

Kongsberg KFUK- KFUM-speidere

Speidergruppa i Kongsberg har drevet med speiderarbeid i mer enn 100 år. De tilbyr aktivitet for barn og unge helt ned fra 1. trinn og oppover. Speidergruppa i Kongsberg ønsket seg et telt som beskytter mot regn og snø, og mottok bidrag til dette gjennom Glitre Energistøtten. Teltet er kjøpt inn og allerede tatt i bruk på speidermøter, og skal brukes flittig i løpet av sommeren som et oppholdssted ved måltider og andre sammenkomster.

Jevnaker Leikarring

Jevnaker Leikarring danser folkedans fra mange ulike steder i verden og er jevnlig med på arrangementer. De ønsket seg klær 000som kunne vise tilhørigheten deres. Energistøtten sponset dem med gensere og t-skjorter i flere ulike farger, slik at medlemmene selv kunne finne sin egen farge.

Nedre Eiker Pistolklubb

Nedre Eiker Pistolklubb holder til i Krokstadelva og har et eget skyteanlegg med 25-meterbane for medlemmer av klubben. De ønsket seg bidrag til et automatisk vendeanlegg for å kunne samle opp hylser fra kulene som treffer blinken. Med støtte fra Glitre Energistøtten kan man nå unngå at hylser havner på bakken og blir borte i naturen.

Ønsker du å søke støtte til ditt lag, klubb eller forening?

Merete Bronsta

Merete Bronsta

merkevareansvarlig