Publisert: , 22. - 2018 |  

Strømmens dag 2018

kampanje

Strømmen gir oss lys, varme og opplevelser i hverdagen. Den er både rimelig og utslippsfri, derfor kan vi bruke den med god samvittighet. Visste du for eksempel at det koster fire kroner å lade en mobiltelefon hver dag et helt år? Eller tre kroner å ta en varm dusj?

 

– På veien mot et fullelektrisk samfunn er det viktig å øke bevisstheten for strømmens betydning i alle menneskers liv. Dette handler både om komfort i hverdagen og om å velge klimavennlige energiløsninger for fremtiden, sier Ragnhild Ask Connell i Glitre Energi. Det er en av grunnene til at vi feirer Strømmens dag hvert år!

 

Strømmens klare miljøfordel er at den er utslippsfri både når vi transporterer den og bruker den. I Norge er også selve strømproduksjonen utslippsfri, takket være 1500 vannkraftverk over hele landet som leverer 96 prosent av strømmen. I tillegg ser vi en økende produksjon av vind- og solkraft.

 

Den rike tilgangen på strøm, gjør at vi kan elektrifisere mye av det som går på fossil energi i dag. Dette gjelder både veitrafikk, sjøtransport og til og med luftfarten. Nylig lanserte Avinor sitt mål om at all norsk flytrafikk skal være elektrisk innen 2040. Første rutefly skal være i drift allerede i 2025.

 

Det vil gi både lavere utslipp, mindre støy og rimeligere flybilletter. Snakk om #strømglede!

 

Hva setter du mest pris på med strømmen? I forbindelse med Strømmens dag, kan du dele bilde av din elektriske favorittdings på Strømmens dags Facebook-side. Hvis du tagger bildet med #strømglede, er du med i konkurransen om en elsykkel og 10 elektriske lystennere. Vinnerne kåres 24. januar.