Kontakt Lukk

Hei og velkommen til oss!

31 00 15 50
Åpningstider kundesenter og chat:
Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Kontakt oss
Spørsmål og svar

Billig strøm?

Det er mange som søker på billig strøm når de er på jakt etter en ny strømleverandør. Det er forståelig da alle vil ha en god strømavtale som gir billig strøm, men hvordan vet vi hva som er billig strøm? Mange selgere som presenterer sin avtale som billig eller billigst, kan i etterkant vise seg å være langt dyrere enn antatt. Det som blir omtalt som billig strøm kan fort vise seg å kun være lokkepriser – kampanjepris som etter kort tid øker til en dyrere strømavtale.

For oss i Glitre Energi er ikke strøm bare strøm. Det har faktisk noe å si hvem du velger som strømleverandør, og i tillegg til å gi våre kunder gode strømavtaler er vi opptatt av å gi tilbake til deg og samfunnet. Hvis du som kunde er opptatt av miljø, fornybar energi og hva samfunnet får tilbake, så er det mer enn bare billig strøm som ligger til grunn ved valg av strømavtale!

Vår billigste strømavtale

Vi i Glitre Energi er opptatt av gode og langsiktige strømavtaler for alle våre kunder. Alle strømselskap har flere forskjellige strømavtaler som kunden, enten det er privatkunder eller bedriftskunder, kan velge mellom. De fleste gir billig strøm. Den største forskjellen mellom strømavtalene er fast eller flytende strømpris.

Dersom du benytter deg av elektronisk faktura, og ønsker binding på avtalen din kan du få vår beste heldigitale avtale Glitre Frihet. Det er vår billigste standard strømavtale med spotpris som følger prisen i markedet time for time.

Har du full kalender, er mye på farta, er lite hjemme og har et lavt strømforbruk? Da er dette en strømavtale for deg!

Billigste strømleverandør

Når man skal velge strømleverandør skal det lønne seg å kjøpe strøm av strømleverandører som opererer med opprinnelsesgaranti. Det er et stort fokus på miljø blant forbrukere, så du som kunde må også tenke på hvor strømmen du kjøper er produsert da det er stor forskjell på strøm sett fra miljøets side.

Alle kunder av Glitre Energi Strøm med en standard strømavtale kjøper strøm med opprinnelsesgaranti. Da garanterer vi at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt.

Vi er opptatt av at du som kunde får både en god pris på strømavtalen din, i tillegg til vårt bidrag til lokalsamfunnet. Det er ikke alltid lønnsomt å velge billigste strømleverandør på markedet da de ofte opererer med billig strøm i kortere kampanjeperioder for så å sette prisen betydelig opp etter endt kampanjeperiode.

Hvor får du billigst strøm?

Alle strømselskaper selger samme type strømavtale med spotpris. Forskjellen er påslaget pr kWh og månedsgebyret. Spotprisen er bestemt av strømbørsen Nood Pool og er like for alle i hele Norge. Få gjerne et tilbud fra flere leverandører og ta et valg deretter!

Forbrukerrådet anbefaler spotprisavtaler da spotpris har vært billigst de siste 10-15 årene. Du finner alle strømavtaler for hele landet på Forbrukerrådets portal; strømpris.no.

Når er strømmen billigst?

Med dagens strømpriser er det tider på døgnet som er billigere enn andre. I tidsrommet fra 22-06 er det normalt med lavt forbruk og lavere strømpris, men også i tidsrommet 12-15 er det lavere forbruk som gir lavere strømpris.

Utnytt tiden på dagtid godt om du er hjemme og kan sette på for eksempel vaskemaskin. Unngå gjerne de høyeste toppene i tidsrommet 8-9 og 17-18. Vi anbefaler å justere oppvarming av boligen din i tidene det er dyrest, her er det mest å spare!”

Eksempel på strømpris/spotpris gjennom et døgn:

strømforbruk - spotpris

Hva påvirker strømprisene?

Dette er faktorer som påvirker hvor billig strømmen er:

Sesongsvingninger

Prisen på strøm avhenger også av sesong. Det er ingen hemmelighet at den største kostnaden i strømbruken i Norge er oppvarming. Vi har elektrisk oppvarming og ander kilder som fjernvarme eller varmepumpe. Derfor vil prisen på strøm variere gjennom året og ha naturlige sesongsvingninger. Om vinteren blir strømmen naturlig dyrere da folk bruker mer strøm på oppvarming, noe vi i mindre grad bruker på sommeren.

Det er forbruksmønsteret ditt som styrer hva du betaler for strømmen, og strømmen er dyrest når etterspørselen er høyest. Derfor er fakturaen for strømmen du bruker normalt sett lavere i sommerhalvåret enn i vinterhalvåret. Et bra tiltak for å redusere energiforbruket med 5% i året er å redusere innetemperaturen med én grad.

Vi gir tilbake til lokalsamfunnet

Vi i Glitre Energi anbefaler ikke å bytte bort din lokale strømleverandør i håp om billigere strøm og en kortsiktig gevinst. Vi jobber aktivt for at du skal ha den beste strømprisen ut i fra den strømavtalen du har valgt, samtidig som du gjør det mulig for oss å bidra til lokalsamfunnet og ditt nærområde.

Lokalbidraget SIF

For oss er det viktig å engasjere seg i og støtte opp om lokalsamfunnet i regionen. I over 100 år har Glitre Energi vært en solid bidragsyter, en drivkraft innen innovasjon og utvikling, og en leverandør av ren strøm.

Som offentlig eid selskap er det helt naturlig å gi tilbake til lokalsamfunnene vi er så stolte av.

Gjennom samarbeidsavtaler med store og små idrettslag i regionen har vi gitt bidrag til over 300 lag og foreninger i våre kommuner de siste årene.