Kontakt Lukk

Hei og velkommen til oss!

31 00 15 50
Åpningstider kundesenter og chat:
Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Kontakt oss
Spørsmål og svar

Når er strømmen billigst?

Med dagens strømpriser er det tider på døgnet som er billigere enn andre, men når er strømmen billigst? I tidsrommet fra kl.22-07 er det normalt med lavt forbruk og lavere strømpris, men også i tidsrommet kl.12-15 er det lavere forbruk som gir lavere strømpris.

Utnytt tiden på dagtid godt om du er hjemme og kan sette på for eksempel vaskemaskinen. Unngå gjerne de høyeste toppene i tidsrommet kl.8-9 og kl.17-18. Vi anbefaler å justere oppvarming av boligen din i tidene det er dyrest, her er det mest å spare!

Eksempel på strømpris gjennom et døgn:

strømforbruk - spotpris

Når på døgnet er strømmen billigst?

Den billigste strømmen får du på natten. Som regel blir strømmen billigst rundt midnatt, og når det aller billigste punktet mellom kl.03.00 og 04.00. Deretter stiger den litt frem til kl.06.00, før den skyter i været rett etter kl.06.00.

Eier du elbil og vil lade bilen i tidsrommet med billigst strøm? Da anbefaler vi å lade elbilen i tidsrommet fra kl.22 til kl.06.

Hvordan kan du selv påvirke strømforbruket ditt?

Hvor mye strøm du bruker kan også variere. Det avhenger blant annet av størrelsen på boligen din, antall familiemedlemmer og antall yttervegger. Visste du at 60% at strømforbruket ditt går til oppvarming? I Norge bruker vi mest energi til oppvarming, enten vi kun har elektrisk oppvarming eller benytter andre kilder som fjernvarme eller varmepumpe.

Varmepumpe Mitsubishi miljø

Visste du at Glitre Energi Strøm tilbyr varmepumpe fra Mitsubishi, Panasonic og Midea med nedbetaling på strømregningen?

Dine strømvaner, isolasjon i boligen og oppvarmingskilder er ting du kan påvirke. Oppvarming av bolig og bruk av varmtvann er de største strømtyvene så her er det mest å hente. Skrur du ned romtemperaturen med kun én grad, kan du spare rundt 5% av strømmen som vanligvis går til oppvarming.

Det høres kanskje ikke så voldsomt ut, men la oss si at dere er en familie på fire i en bolig på 120 kvadratmeter. I året vil et gjennomsnittlig strømforbruk på oppvarming være på 14.400 kWh, så la oss at dette koster dere 12.960 kr per år. Med kun 5% sparing, vil dette likevel alene utgjøre 648 kroner i året. Det finnes flere måter å begrense forbruket på, se våre beste strømsparingstips her!

Visste du at Glitre Energi Strøm tilbyr deg tjenesten Glitre SmartBox med medfølgende app, hvor du kan følge med på strømforbruket ditt i sanntid hvert 2 sekund? Sjekk det ut og reduser strømforbruket ditt ved å flytte forbruket til tider på døgnet hvor strømmen er billigst!

Når er strømmen dyr?

Strømmen er billigst når etterspørselen er lav. Naturlig nok blir strømmen dyr når etterspørselen er høy. I Norge henger det naturlig nok sammen med når folk flest bruker strømmen i hverdagen.

Som tidligere nevnt bruker vi mest strøm på oppvarming og varmtvann. Vanligvis bruker vi mer strøm i morgentimene før jobb eller skole, samt rundt middagstid på ettermiddag/kveld. Forbruket holder seg høyt utover kvelden og roer seg normalt etter kl.22.

Redusert nettleie på natt for kunder av Glitre Energi Nett

Har du Glitre Energi Nett som netteier? Ja da har du smart nettleie med redusert nettleie på natten.

Glitre Energi Nett har en reduksjon i energileddet i nettleien med 12 øre/kWh fra kl. 22 til kl. 06 hele året. Hva med å lade elbilen i dette tidsrommet? Den lavere nettleien gjelder for husholdningskunder med forbruk under 100 000 kWh/året.

Lurer du på noe? Ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Flere aktuelle artikler