Kontakt Lukk

Hei og velkommen til oss!

31 00 15 50
Åpningstider kundesenter og chat:
Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Kontakt oss
Spørsmål og svar

Støtte til norsk vannkraft

Støtte til norsk vannkraft bedrift

Nesten all kraftproduksjon i Norge kommer fra vannkraft. Men ettersom Norge er en del av et globalt strømmarked, kommer også noe av strømmen vi bruker fra andre energikilder. Ønsker du å støtte et av dine lokale vannkraftverk?

Ved å bestille opprinnelsesgaranti som et tillegg til strømavtalen til din bedrift bidrar du aktivt til å øke produksjonen av vannkraft fra et av våre lokale kraftverk i Kaggefoss, Gamlebrofoss, Geithusfoss og Pikerfoss i Drammensvassdraget og Numedalslågen.

Opprinnelsesgarantier garanterer at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt.

Bli med å støtte produksjon av ren, bærekraftig vannkraft!

Bestill støtte til norsk vannkraft bedrift

SPØRSMÅL OG SVAR

Hvorfor fjerner vi opprinnelsesgarantier fra avtalene? +

Opprinnelsesgarantier har hittil vært inkludert i alle Glitre Energi Strøms standardavtaler. Prisen på opprinnelsesgarantier øker, og vi har ikke lenger mulighet til å inkludere dette uten å øke prisen ut til kunde. Vi ønsker derfor at alle våre kunder skal ta et aktivt valg dersom man ønsker opprinnelsesgarantier tilsvarende sitt forbruk. Opprinnelsesgarantier kan bestilles her.

Hva er prisen? +

Prisen på opprinnelsesgarantier er 4,5 øre/kWh eks mva. per 07.09.2022.

Hva er opprinnelsesgarantier? +

Opprinnelsesgarantier garanterer at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt. Dette er et finansielt bidrag for å støtte produksjon av ren, bærekraftig vannkraft fra et av våre lokale kraftverk. I Glitre Energis tilfelle er det fra våre kraftverk i Kaggefoss, Gamlebrofoss, Geithusfoss og Pikerfoss i Drammensvassdraget og Numedalslågen.

Les mer om opprinnelsesgarantier her!

Hvorfor må jeg betale for dette? +

Dersom du ønsker en garanti for at det produseres like mye fornybar energi som det du forbruker, må du kjøpe opprinnelsesgarantier i tillegg til din strømavtale fra og med 1.januar 2022.

Opprinnelsesgarantier har hittil vært inkludert i alle Glitre Energi Strøms standardavtaler, men ettersom prisen på opprinnelsesgarantier øker, har vi ikke lenger mulighet til å inkludere dette uten å øke prisen ut til kunde.

Vi ønsker derfor at alle våre kunder skal ta et aktivt valg dersom man ønsker å støtte fornybarproduksjonen av strøm ved å kjøpe opprinnelsesgarantier tilsvarende sitt forbruk.

Opprinnelsesgarantier kan bestilles her!

Aktuelle sider

NY Strømavtaler bedrift

Støtt norsk vannkraft og velg en strømavtale med opprinnelsesgaranti som betyr noe både for bedriften og miljøet. Finn strømavtalen som passer din bedrift her!

norsk vannkraft

Norsk vannkraft

Vi støtter norsk vannkraft, og tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti. Vi garanterer at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt. Les mer her!

Opprinnelsesgaranti

Opprinnelsesgarantier garanterer at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt. Ved å bestille opprinnelsesgarantier i tillegg til en av våre strømavtaler bidrar du til å øke produksjonen av vannkraft i Norge!