Kontakt Lukk

Hei og velkommen til oss!

31 00 15 50
Åpningstider kundesenter og chat:
Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Kontakt oss
Spørsmål og svar

Slik kan du enkelt
bytte strømleverandør

Slik kan du enkelt bytte strømleverandør

Det er lett å falle i fella med å bare la de avtalene og abonnementene man har, løpe videre. I en ellers stressende hverdag er det fort gjort at disse tingene går i glemmeboka. Men tar du deg tida, er det store sjanser for at du vil bli mer fornøyd med strømavtalen din. Generelt anbefales det at alle sjekker avtalen sin én gang i året. Da er du sikker på at du har en strømavtale som passer deg, til en fornuftig pris.

 

Bytt strømleverandør på 1 minutt

Mange av oss tror kanskje at det å bytte strømleverandør er mye styr. Det er helt feil. Faktisk er det utrolig raskt og enkelt! Det er ingen papirer og alt foregår digitalt.

Du fyller bare ut litt informasjon om deg, og det tar deg maks ett minutt. Da har du gjort din del av jobben! Resten fikser den nye strømleverandøren for deg. De kontakter ditt gamle selskap og avslutter avtalen der, og sørger for at du har strøm hele veien.

Det er gratis å bytte. Det er ingen negative baksider overhode, og det tar deg bare ett minutt av tiden din.

Hvordan bytte strømleverandør?

Som sagt, er det å bytte strømleverandør veldig raskt og enkelt. I all hovedsak går det ut på å fylle ut et kjapt skjema. Når du har gjort dette, overtar den nye strømleverandøren stafettpinnen. De tar seg av resten av jobben. 


For deg som kunde vil prosessen med å bytte se sånn ut:

 1. Du fyller ut informasjonen din
 2. Du får velkomstmail med oversikt over din nye strømavtale
 3. Du får beskjed om endelig byttedato
 4. Du mottar strømregning fra det nye strømselskapet

 

For strømselskapene skjer bytte-prosessen slik:

 1. Nytt selskap får din henvendelse
 2. Nytt selskap kontakter nettselskapet ditt for overføring
 3. Det gamle strømselskapet får beskjed om at du ikke lengre er kunde hos dem
 4. Nytt og gammel strømselskap blir enig om en byttedato

 

Selv om du har byttet, og du angrer, er det ikke for sent. Husk at du alltid har 14 dagers angrefrist. Det gjelder også de avtalene som har bindingstid. Sier du opp en avtale med bindingstid utenfor angrefrist, får du ofte et gebyr for det, men det er fortsatt mulig å avbryte.

Hvor lang tid tar bytte av strømleverandør?

Vanligvis tar det å bytte strømleverandør i gjennomsnitt 2-3 uker. Det kan selvfølgelig også skje før. I denne perioden vil din nye strømleverandør kontakte den gamle og bli enige om en byttedato. Denne datoen får du beskjed om så snart den er klar. I mellomtiden er det ingen grunn til bekymring – du vil aldri miste strøm i overgangen til et nytt strømselskap. 

 

Hvilken strømleverandør har jeg?

Det er lett å miste oversikt på akkurat hvilken strømleverandør du har. Det enkleste er å ta en titt på strømregningen, enten du får den per post eller digitalt. Her vil strømleverandøren din stå, sammen med kontaktinformasjon.

 

Burde du bytte strømleverandør?

Her er det vanskelig å komme med en konkret anbefaling på hva du bør og ikke. Her må du nesten ta en helhetsvurdering. Siden det å bytte strømleverandør er både raskt og enkelt, er det derfor ikke store grunner til å la være om du er i tvil.

Når du skal velge strømleverandør bør du vurdere:

 • Hvilken type strømavtale passer deg (spotpris, variabel pris eller fastpris?
 • Hva strømavtalene koster per kWh?
 • Hvor viktig er kundeservice for deg?
 • Er bruk av fornybar energi viktig for deg?
 • Er bidrag til lokalsamfunnet viktig for deg?

Hvorfor velge Glitre Energi Strøm?

Glitre Energi Strøm tilbyr opprinnelsesgaranti som et tilleggsprodukt til alle strømavtaler.

Opprinnelsesgarantier garanterer at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt. Vi kan ikke si med sikkerhet hvor strømmen i stikkontakten din kommer fra, da strømmen alltid tar korteste vei. Vi i Glitre Energi Strøm kan ikke styre hvordan din strøm blir produsert – men vi kan hjelpe deg med å bestemme hvilke kraftverk som skal få betalt for strømmen din. Les mer om norsk vannkraft her!

Vår kundeservice er blant de beste i bransjen. I følge kundemålinger er våre kunder mest fornøyd med våre billige strømpriser og gode kundeservice. Vi er også stolte av at selv om vi har blitt større, er vi fortsatt like lokale.

Bestill støtte til norsk vannkraft her!

Støtte til norsk vannkraft

Vi bryr oss om lokalmiljøet. Gjennom Lokalbidraget gir vi 500 kroner til ditt lokale lag eller forening, om du kjøper strøm av oss. Vi støtter også lokalsamfunnet gjennom gode samarbeidsavtaler med klubber og foreninger, utdeling av drakter og reflekser, og ikke minst, lokal verdiskapning.

Vi har ulike strømavtaler slik at du finner en som passer akkurat deg og din familie. Enten du ønsker spotpris, variabel pris eller fastpris. Du kan velge mellom avtalene Glitre Familie, Glitre Forutsigbar, Glitre Frihet og Glitre Trygg.

Med Glitre Energi som strømleverandør får du: