Kontakt Lukk

Hei og velkommen til oss!

31 00 15 50
Åpningstider kundesenter og chat:
Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Kontakt oss
Spørsmål og svar

Høyere strømpriser

Året vi har lagt bak oss hadde de laveste spotprisene på over 20 år. Høye temperaturer, rekordstore nedbørsmengder og mye vind sørget for det. Men det nye året har startet annerledes, med et værmønster som har resultert i lave temperaturer, lite nedbør i vår del av Europa og høyere strømpriser.

Strømforbruket har tatt seg kraftig opp, og i uke 5 ble det satt både forbruksrekord og produksjonsrekord i Norge. Sammen med lite vind, stor krafteksport og høyt strømforbruk, fører det til at spotprisene har kommet seg opp på et nivå man må tilbake til samme periode i 2019 for å finne.

Fakturaen i februar vil være høyere enn foregående måneder!

På strømbørsen Nord Pool settes markedsprisen/spotprisen hver dag, og slik det er nå er denne prisen ganske høy på grunn at det kalde været, i tillegg til kraftig økning i forbruket. Det vil føre til at fakturaen for forbruket i januar (som kommer i februar) vil være betydelig høyere enn de foregående månedene. Det er viktig for oss å presisere at dette er gjennomgående for hele Østlandet og ikke spesielt for oss i Glitre Energi Strøm.

Mange av oss setter pris på en god, gammeldags snørik vinter – kaldt og vakkert ute, varmt og godt inne! Det går med mye energi for at vi skal ha det behagelig, både av strøm og det man ellers fyrer med. Elver og vassdrag fryser til is i kulden, og vi er prisgitt kraftproduksjonen fra vannmagasinene. På grunn av dette stiger prisene når det er slike kalde vintre som vi også er vitne til nå.

Vi som strømleverandør tjener ikke mer på den økte strømprisen

Det er viktig for oss å få frem at de høye strømprisene ikke er noe vi som strømleverandør tjener penger på. Vi følger markedsprisen som settes av Nord Pool som er strømmens Oslo Børs.

Hva består egentlig strømregningen av?

Her ser du et eksempel på hvordan strømregningen er fordelt hos en husholdningskunde av Glitre Energi Strøm med et forbruk på 27 000 kwh i året:

Alle strømkunder betaler for strøm, nettleie og avgifter. Strømprisen varierer mellom ulike tilbydere, og du kan spare penger på å velge riktig strømleverandør. Prisen for nettleien bestemmes av myndighetene, og den er fast for det geografiske nettområdet kundene tilhører. Offentlige avgifter er bakt inn i strømpris og nettleie, og utgjør en stor del av totalregningen.

Skulle du få problemer med å betale strømregningen i sin helhet er vi selvsagt behjelpelig med å utsette regningen eller dele den opp for deg. Du kan også gjøre dette selv på min side hvis fakturaen ikke har forfalt enda. Har den forfalt må du ta kontakt med vår hyggelige kundeservice her!

Strømsparetips

Ønsker du å spare strøm når strømprisen er på det høyeste? Unngå stort forbruk i tidsrommene ” alle andre” bruker strøm som morgen og ettermiddag. Lad elbilen på natten, vask klær midt på dagen om du har mulighet til det, dusj på kvelden istedet for på morgenen, skru ned temperaturen på natten når du uansett skal sove. Se flere strømsparetips her!

 

Ellers er vår oppfordring å ta vare på hverandre <3
Vi i Glitre Energi Strøm er her for deg gjennom både kuldegrader og varmegrader hele året.
Ikke nøl med å ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe deg med!

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne!

Flere aktuelle artikler