Kontakt Lukk

Hei og velkommen til oss!

31 00 15 50
Åpningstider kundesenter og chat:
Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Kontakt oss
Spørsmål og svar

Slik sparer du strøm i sommer!

I vinter var det mye oppmerksomhet rundt høye strømpriser. Nå er sommeren her, og vanligvis er strøm et tema som blir snakket lite om på denne tiden av året, da strømprisen normalt faller kraftig på sommeren. Men med fortsatt høye strømpriser, er det ekstra viktig å tenke på strømforbruket også i sommer.

Her er våre beste tips til hvordan du sparer strøm og penger i sommer!

Skru ned temperaturen

Skru ned varmen inne, både panelovner og varmekabler. Ikke skru varmekablene helt av, for de bidrar nemlig til å tørke opp fukt på gulvene. Visste du at hvis du reduserer innetemperaturen med én grad, kan du spare så mye som fem prosent av utgiftene til oppvarming av boligen?

Om du har varmtvannstank med mulighet for å regulere temperaturen, er det mye å spare på å skru ned varmen på tanken også når du ikke er hjemme (men ikke under 65 grader  – da øker nemlig faren for legionella).

Har du varmepumpe?

Bruk kjøling med måte. Det er deilig med en sval stue på en varm sommerdag, men om det ikke er nødvendig er det billigere å åpne et vindu.

Fyll opp vaskemaskinen

Fyll opp vaskemaskinen med klær før du skrur den på. Nå om sommeren er plaggene mindre – og dermed klarer du deg med færre klesvasker. Bruk gjerne finvask på vaskemaskinen, og vask klær på lavere temperaturer om du kan. Mange plagg blir rene med vask på 30 grader – kanskje du kan forsøke å vaske på en lavere temperatur neste gang skittentøyskurven er full?

Slik sparer du strøm i sommer

Tørk tøyet ute i sommervarmen

La tørketrommelen få hvile – tørk klesvasken utendørs. Ute i frisk sommerluft tørker klærne ofte fortere også. Vinn vinn!

Dusj mer effektivt og skru ned temperaturen

Dusj kortere, skru ned temperaturen eller hopp over dusjingen en dag eller to.

En varmtvannstank holder en viss temperatur til enhver tid. Om varmtvann blir brukt, må beholderen fylles opp med kaldt vann igjen, som da krever oppvarming. Jo mer varmtvann det er i varmtvannstanken allerede, jo kjappere vil nytt kaldtvann varmes opp av det eksisterende varmtvannet. Er derimot beholderen nesten tom, brukes det mye strøm på oppvarming.

Dessuten har huden godt av å ikke dusje hver dag. Ikke bare er det godt for huden, men kaldt vann har også anti-depressive effekter og gir godt humør. Nyt sommeren og la huden få fri fra såpe og dusjing. Nyt et bad utendørs i stedet – Penger og strøm spart!

Slik sparer du strøm i sommer
Slik sparer du strøm i sommer

Lag mat ute!

Bruk strømsparing som en unnskyldning til å grille så ofte som mulig. Grillmat er jo tross alt noe av det aller beste med sommeren! Enten du er på stranda, i hagen eller i parken kan du bruke grill – og la komfyren hvile fram til hverdagen starter over sommeren.

Men husk; er det veldig varmt ute, kan det være skogbrannfare og da er det viktig å respektere eventuelle grillforbud.

Slå av lys

Slå av mest mulig lys både inne og ute. I lyse sommernetter klarer du deg kanskje helt uten utelys? Er du bortreist, kan det likevel være lurt å la noe lys på med f.eks timer for å redusere innbruddsfare.

Dra ut stikkontakten

Dra ut stikkontakten til apparater som står i standby-modus når de ikke brukes. TV, PC, ladere, spillkonsoller, kaffetrakter, tekoker etc trekker nesten like mye strøm når de står i standby som når de er i bruk.

Visste du at når du reduserer strømforbruket, så reduseres også nettleien fra din lokale netteier tilsvarende strømforbruket? Og er din netteier Glitre Energi Nett har du redusert nettleie på natten (kl.22.00 til 06.00).

Etterisoler eldre boliger

Bor du i et eldre hus, kan du jo vurdere etterisolering og eventuelt nye dører og vinduer? Dårlig isolasjon, gamle vinduer og utette lister gjør at du bruker unødvendig mye strøm på å holde boligen varm. Perfekt tid å utføre slik jobb når det er lyse kvelder og deilig temperatur!

Visste du at vi tilbyr deg tjenesten Glitre SmartBox med medfølgende app, hvor du kan følge med på strømforbruket ditt i sanntid hvert 2 sekund?

Sjekk det ut og reduser strømforbruket ditt ved å flytte forbruket til tider på døgnet hvor strømmen er billigst!