ge-aass-2


God pris, faglige råd, og lokal tilhørighet var avgjørende da Christian Aass i Aass Bryggeri valgte Glitre Energi som sin strømleverandør. I Aass Bryggeris nybygg midt i Drammen sentrum viser Christian Aass stolt fram det nye brygghuset – et moderne anlegg fra den tyske leverandøren Steinecker/Krones med forventet levetid på mer enn 150 år.


Det nye brygghuset er en del av løsningen for fremtidens bærekraftige ølbrygging hos Aass hvor prosessen er en blanding av håndverk og moderne prosessindustri. Samtidig beholdes lange og stolte tradisjoner. Begge deler er viktig for Christian A. K. Aass som er administrerende direktør ved landets eldste bryggeri. Han er femte generasjon Aass som driver familiebedriften som ble etablert allerede i 1834 på dagens bryggeritomt. I dag som den gang har de øl som hovedfokus, og produserer 10 prosent av alt ølet som selges i Norge.

Kvalitet i alle ledd, kultur, tradisjon og innovasjon står sentralt i alt som gjøres på Aass Bryggeri i dag. Ikke så ulikt det lokale energiselskapet som har levert strøm til Drammen og distriktet i over 100 år.

«Det var viktig for oss å velge en lokal leverandør blant annet som et lite bidrag for å bevare arbeidsplasser her i byen», sier Aass.

Men minst like viktig var de gode faglige rådene han fikk da han tok over som administrerende direktør i 2013.

«Energi blir viktigere og viktigere i et bryggeri, spesielt måten vi bruker energi på. Det er mye å spare på å tenke energieffektivitet, og med de gode rådene vi har fått underveis av Glitre Energi kunne vi gjøre nettopp det», sier Aass.

Som et av mange eksempler nevner han gode besparelser hver uke på å sette i gang oppvarming av vann til det første brygget søndag ettermiddag i stedet for mandag morgen.

Moderne teknologi gjør det mulig å brygge på andre tider av døgnet enn det man har gjort tidligere. Energiforbruket kan optimaliseres på en slik måte at det miljømessige fotavtrykket kraftig reduseres.

 

Mesking, avsiling, separering og filtrering

Å brygge øl hos Aass tar fortsatt fra fire uker til seks måneder, avhengig av ølsorten. Svært forenklet forklart, så skal maltet først kvernes, så blandes med vann og varmes opp i det som kalles mesking, så er det avsiling, vørterkoking, gjæring, og til slutt separering og filtrering før ølet er drikkeklart.

Det er flere prosesser med varme og kjøling som Aass energimessig utnytter så godt som mulig med stadige tiltak for forbedring.  Dampen vi kjenner fra pipa på bryggeriet vil i de kommende årene reduseres. Energien også fra dette steget brukes til forvarming av neste brygg med en temperaturheving ut av silkar fra 75 grader til 95 grader før det skal i kokekaret. Slik sparer de tid, energi og miljø.

«De forskjellige temperaturene prosessen krever veksles mot hverandre, og vi ender opp med en god del overskuddsenergi som vi bruker til oppvarming av bygg og varmt vann», forteller Aass.

Så hva er det som førte til at ett av distriktets absolutte stoltheter valgte Glitre Energi som sin strømleverandør?

«Glitre Energi har god pris, de er en viktig lokal aktør, de har miljøvennlig strøm, og de er i nærheten slik at det er lett å få hjelp når vi tar kontakt», oppsummerer Christian Aass.