Kontakt Lukk

Hei og velkommen til oss!

31 00 15 50
Åpningstider kundesenter og chat:
Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Kontakt oss
Spørsmål og svar

Glitre Energi behandler personopplysninger med respekt og forsiktighet. Vi kan forsikre deg om at all personlig informasjon behandles på en sikker måte. I denne personvernerklæringen finner du det du ønsker å vite i forhold til hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger vi innhenter fra deg eller du gir til oss. I tillegg får du greie på hvilke rettigheter du har. All behandling av personopplysninger foregår etter norsk lov og EU sin personvernforordning (GDPR). Dersom du ikke finner det du leter etter er du selvsagt velkommen til å kontakte oss. 

Personvern

Personopplysninger er data og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og ip-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å finne ut hvilken person som befinner seg bak disse.

Glitre Energi samler inn personopplysninger for å behandle kundeforholdet ditt, som f.eks. å svare på din direkte forespørsel, utføre en ordre eller gi deg tilgang til f.eks. Min Side. I tillegg jobber vi for å utvikle produktene og tjenestene våre slik at de skal kunne forbedres.  

Når vi ber om denne type opplysninger, vil vi prøve å fortelle deg hva vi skal bruke den til. Vi vil aldri formidle personlige opplysninger til andre. 

Når du bestiller og blir kunde hos oss gir du oss personopplysninger. Vi er pålagt å innhente opplysninger om for eksempel navn, adresse, telefonnummer og fødselsnummer. I tillegg legger vi inn data på kundeforholdet ditt som kontraktsopplysninger, betalingsbetingelser, kontonummer og hvordan du bruker tjenestene våre (f.eks opplysninger om strømforbruk)

Vi samler inn data som du oppgir til oss når du bestiller eller i løpet av kundeforholdets varighet. Vi registrerer også hvordan du bruker våre tjenester. Vi kan også avlede opplysninger og data basert på det vi har mottatt, av og til utfører vi undersøkelser på nettet. Dette gjør vi for å få nyttige tilbakemeldinger fra våre besøkende som vi kan bruke i vårt arbeid for å bedre internettsidene våre. Til det siste benytter vi også Google Analytics. 

På noen deler av websiden benyttes informasjonskapsler, såkalte cookies. Dette gjelder eksempelvis Min Side-løsningen. Cookies brukes for å gjøre websiden mer brukervennlig. Vi bruker ikke cookies for å samle sensitiv personlig informasjon. 

Glitre Energi benytter ved tilfeller e-post som kommunikasjonskanal mot våre kunder. Vi understreker at vi i disse aldri vil be om sensitive, fortrolige eller konfidensielle opplysninger. Vi kan ikke garantere at meldinger som sendes med e-post via det alminnelige nett ikke blir kjent for andre. Vi anbefaler derfor at sensitive opplysninger ikke sendes med alminnelig e-post. 

Hovedgrunnen til at vi behandler personopplysninger er at vi skal forvalte kundeforholdet ditt på en god måte, det vil si å levere tjenester, informere om produkter og endringer, sikre betaling til rett tid, profilering og markedsføring. 

For at vi skal kunne behandle personopplysninger må vi ha et juridisk grunnlag. Eksempler på slikt grunnlag er: 

  • En avtale oss imellom. Hvis vi inngår en kontrakt må vi gjennomføre de forpliktelsene det innebærer. 
  • Vi må ha ditt samtykke, noe som betyr at du på hvilket som helst tidspunkt kan trekke samtykket ditt tilbake 
  • Det er tilfeller hvor offentlige lover og regler pålegger oss innsamling og lagring av opplysninger i varierende tidsperioder 
  • Det kan være nødvendig for å sikre våre interesser som ved for eksempel intern rapportering, tjenesteutvikling, profilering, markedsføring innkreving av utestående fordringer. 

Vi kommuniserer med kunder via e-post, telefon og våre digitale kanaler angående forholdet vi har med våre kunder.  

På Min side hos Glitre Energi Nett eller Glitre Energi Strøm kan du selv vedlikeholde opplysninger om kundeforholdet ditt, blant annet gi samtykke til hvordan vi skal kommunisere med deg for eksempel i varsling av strømstans, eller forbindelse med utsendelse av markedsføringsmateriell.  

Det er ikke alle opplysninger du kan endre selv, men det er bare å gi oss beskjed så endrer vi for deg. Du har selvsagt rett til at opplysninger blir rettet, slettet eller supplert. 

Vi ønsker ikke å ta vare på personopplysningene lenger enn nødvendig. Glitre Energi tar vare på de opplysninger du gir oss så lenge kundeforholdet består, slik at vi hele tiden kan gi deg riktigst mulig informasjon og tilbud i forhold til dine ønsker og behov. Du har rett til innsyn, retting og sletting. Normalt tar vi vare på opplysninger om deg og ditt kundeforhold i 3 år etter siste faktura er oppgjort. Dette for å kunne bistå med den historikk du måtte ha behov for samt å korrigere fakturaer i henhold til lov om foreldelsesfrist dersom det viser seg for eksempel å være noe galt med forbruket som er registrert. 

Glitre Energi evaluerer jevnlig hvor lenge vi tar vare på personopplysninger og sletter eller anonymiserer dem så snart som mulig. 

Vi selger eller deler ikke personopplysninger med andre. I de tilfellene vi overlater data til andre skjer det fordi vi har samarbeidspartnere som hjelper oss å gjøre leveransen av våre produkter og tjenester bedre. I slike tilfeller sikrer vi bestandig at det inngås avtaler som gjør at personopplysningene behandles på en trygg måte i henhold til lover og regler.  

Eksempler på andre som behandler våre data (databehandlere) er printleverandører, hjemmesideleverandører, markedsføringspartnere, betalingstjenester, lagringstjenester, innfordringspartnere, programvareleverandører og teleoperatører. 

Glitre Energi overfører ikke data til land utenfor EU eller EØS. 

 

Glitre Energi har iverksatt tiltak som skal sikre at personopplysninger behandles etter gjeldende lovverk. Vi sikrer personopplysningen gjennom organisatoriske tiltak, det vil si hvem som får tilgang til hva, og tekniske tiltak i forbindelse med vår IT infrastruktur.  Eksempler er bruk av tilgangsstyring på ulike nivåer, bruk av brannmurer, IP-filtrering, anonymisering av data og kryptering av data kombinert med rutinebeskrivelser for personell som skal behandler personopplysninger. 

I Glitre Energi benytter vi testdatabaser med kopi av data fra våre produksjonssystemer. Dette gjør vi for å sikre at tjenestene våre fungerer som de skal og for å kunne utvikle nye produkter og tjenester under kontrollerte former. Våre testdatabaser er underlagt enda strengere sikringstiltak enn produksjonssystemene våre. 

Det meste av våre personopplysninger lagres i kundesystemet ElWin levert av Enoro (www.enoro.no).  Dette er et standard system for energibransjen, og er det mest benyttede systemet i Norge for å behandle kundeforhold til sluttkunder. I dette systemet lagrer vi kunde- og forbruksopplysninger for å administrere og fakturere deg. 

Glitre Energi har årlig ekstern gjennomgang og kontroll med sikkerhet og bruk av alle sine datasystemer av sin revisor PricewaterhouseCoopers AS (www.pwc.no) 

Personopplysninger fra IP-adresser, informasjonskapsler etc.

Glitre Energis internettside inneholder lenker til andre sider. Selv om vi kun prøver å kople oss til områder som har samme høye standard og respekt for personvern som oss, er vi ikke ansvarlig for innholdet eller personvernet på andres internettsider. 

En cookie er en liten tekst-fil som vi lagrer på din PC. Dette gjør vi får å kunne holde orden på hva som skjer under ditt besøk og for vi skal kunne gjenkjenne din PC. En cookie inneholder kun tekst, er ikke et program og inneholder ikke virus. 

Cookies er nødvendige for å få hjemmesiden til å fungere. Cookies hjelper oss dessuten med å få overblikk over ditt besøk på hjemmesiden, slik at vi løpende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hva du har lagt i en eventuell innkjøpskurv, om du tidligere har besøkt siden, om du er logget inn, samt hvilket språk og valuta du gjerne vil ha vist på hjemmesiden. Vi bruker også cookies til å målrette våre annonser til deg på andre hjemmesider. Overordnet benyttes cookies som som del av vår løsning for å vise innhold som er så relevant som mulig for deg. Her er oversikten over hjemmesidens bruk av cookies, og våre samarbeidspartnere i denne forbindelse: 

Avvisning av cookies 
Du kan alltid avvise cookies på din PC ved å endre innstillingene i din Internett-browser. Hvor du finner disse innstillingene avhenger av hvilken browser du benytter. Du skal imidlertid være oppmerksom på at dersom du gjør dette, vil det være mange funksjoner og tjenester du ikke kan benytte fordi disse funksjoner og tjenester forutsetter at hjemmesiden kan huske de valg du foretar. 
 
Sletting av cookies 
Cookies som du tidligere har akseptert, kan senere enkelt slettes. Benytter du en PC med en nyere Internett-browser, kan du slette dine cookies ved å benytte snarveistastene: CTRL + SHIFT + Delete. Dersom disse ikke fungerer, og/eller benytter du en MAC, må du først avklare hvilken browser du benytter og deretter klikke på den relevante linken under: 
Google Chrome 
Safari 
Firefox 
 
Husk: Benytter du flere Internett-browsere, må du slette cookies i hver enkelt. 
 

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Glitre Energi har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler.  

De som er registrert i en av Glitre Energi sine systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Man har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger vi ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.  Vi viser ellers til punktet «Hvordan endrer eller oppdaterer jeg dataene mine?» 

Endringer i erklæringen, databehandler og kontaktinfo

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen for våre tjenester, for å gjenspeile eventuelle endringer i tjenestene vi leverer eller lovgivningen. Endringer i personvernerklæringen vil våre kunder få beskjed om, enten ved at vi tar direkte kontakt og/eller på vår hjemmeside. 

Det daglige ansvaret for behandling av personopplysninger ligger hos daglig leder av det enkelte selskap i Glitre Energi. Disse er ansvarlige for internkontroll med hensyn til behandling av personopplysninger blir gjennomført, og for at eventuelle avvik fra gjeldende retningslinjer og lovverk blir rettet opp. 

Glitre Energi AS
Grønland 67, PB 1602, 3045 Drammen
Jarenvegen 15, 2770 Jaren
Tlf: 31 01 30 00
kundeservice@glitreenergi.no
Org nr. 919 439 734