Kontakt Lukk

Hei og velkommen til oss!

31 00 15 50
Åpningstider kundesenter og chat:
Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Kontakt oss
Spørsmål og svar

Støtte til norsk vannkraft

Støtte til norsk vannkraft

Nesten all kraftproduksjon i Norge kommer fra vannkraft. Men ettersom Norge er en del av et globalt strømmarked, kommer også noe av strømmen vi bruker fra andre energikilder. Ønsker du å støtte et av dine lokale vannkraftverk?

Ved å bestille opprinnelsesgarantier som et tillegg til strømavtalen din garanterer vi at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt.

Våre lokale kraftverk finner du i Kaggefoss, Gamlebrofoss, Geithusfoss og Pikerfoss i Drammensvassdraget og Numedalslågen.

Bli med å støtte produksjon av ren, bærekraftig vannkraft!

Strømavtale

For å kunne bestille støtte til norsk vannkraft må du ha en strømavtale fra oss. Ønsker du å bestille strøm?

Bestill støtte til norsk vannkraft

SPØRSMÅL OG SVAR

Hvorfor fjerner vi opprinnelsesgarantier fra avtalene? +

Opprinnelsesgarantier har hittil vært inkludert i alle Glitre Energi Strøms standardavtaler. Prisen på opprinnelsesgarantier øker, og vi har ikke lenger mulighet til å inkludere dette uten å øke prisen ut til kunde. Vi ønsker derfor at alle våre kunder skal ta et aktivt valg dersom man ønsker opprinnelsesgarantier tilsvarende sitt forbruk. Opprinnelsesgarantier kan bestilles her.

Hva er prisen? +

Prisen på opprinnelsesgarantier er 15 øre/ kWh inkl. mva pr 01.01.2023.

Hva er opprinnelsesgarantier? +

Opprinnelsesgarantier garanterer at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt. Dette er et finansielt bidrag for å støtte produksjon av ren, bærekraftig vannkraft fra et av våre lokale kraftverk. I Glitre Energis tilfelle er det fra våre kraftverk i Kaggefoss, Gamlebrofoss, Geithusfoss og Pikerfoss i Drammensvassdraget og Numedalslågen.

Les mer om opprinnelsesgarantier her!

Hvorfor må jeg betale for dette? +

Dersom du ønsker en garanti for at det produseres like mye fornybar energi som det du forbruker, må du kjøpe opprinnelsesgarantier i tillegg til din strømavtale fra og med 15. november 2021.

Opprinnelsesgarantier har tidligere vært inkludert i alle Glitre Energi Strøms standardavtaler, men ettersom prisen på opprinnelsesgarantier øker, har vi ikke lenger mulighet til å inkludere dette uten å øke prisen ut til kunde.

Vi ønsker derfor at alle våre kunder skal ta et aktivt valg dersom man ønsker å støtte fornybarproduksjonen av strøm ved å kjøpe opprinnelsesgarantier tilsvarende sitt forbruk.

Opprinnelsesgarantier kan bestilles her!

Aktuelle sider

Strømavtaler privat

Strømavtaler privat

Vi har gjort det enklere for deg å finne en strømavtale som passer for deg og dine behov. Se våre strømavtaler for privatmarkedet og prøv vår strømkalkulator!

Opprinnelsesgaranti

Opprinnelsesgarantier garanterer at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt. Ved å bestille opprinnelsesgarantier i tillegg til en av våre strømavtaler bidrar du til å øke produksjonen av vannkraft i Norge!

norsk vannkraft

Norsk vannkraft

Vi støtter norsk vannkraft, og tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti. Vi garanterer at det produseres like mye strøm fra lokale vannkraftverk tilsvarende forbruket ditt. Les mer her!