Kontakt Lukk

Hei og velkommen til oss!

31 00 15 50
Åpningstider kundesenter og chat:
Mandag - fredag 08.00 - 15.30

Kontakt oss
Spørsmål og svar

Variabel Pris

Det kan være vanskelig å velge strømavtale, og ordene spotpris, variabel pris og fastpris dukker ofte opp i den sammenheng – uten at det kanskje egentlig virker så oppklarende?  Nedenfor tar vi for oss begrepet variabel pris så det blir enklere for deg å velge.

Viktig info vedrørende vår variabel avtale Glitre Forutsigbar!

Det er for tiden stor usikkerhet rundt prising av fastpris- og variable avtaler grunnet et urolig kraftmarked og urolighetene i Europa, og vi tilbyr derfor ikke denne avtaletypen akkurat nå. Vi vil tilby variabel avtale igjen når urolighetene i markedet stabiliserer seg, og vi får bedre oversikt over prisene og markedet fremover.

Variabel Pris

En variabel avtale bestemmes av strømleverandøren og kan variere i større grad enn andre forutsigbare strømavtaler. Den er ofte litt dyrere enn spotpris, men her får du beskjed om prisendringer på forhånd.

Vær obs på at enkelte leverandører kun informerer på sine nettsider, så sørg for å jevnlig sjekke strømavtalen din. Det er dessverre vanlig at leverandører selger inn avtaler langt under markedspris for så å skru opp prisen etterhvert. 

Hos oss i Glitre Energi Strøm heter vår avtale med variabel pris Glitre Forutsigbar!

Valg av strømavtale 

Det finnes hovedsakelig tre strømavtaler; spotpris, variabel pris og fastpris. Det som skiller disse avtalene er om strømprisene er faste eller flytende, og kan gi stor forskjell på pris per måned. Tenk derfor nøye gjennom hva din privatøkonomi tåler av svingninger i pris per måned, og om du er nødt til å ha en forutsigbar pris med et fastbeløp å betale, eller ikke. 

Svingninger i prisen er som kjent billigst over tid, men ikke alltid billigst i en enkelt måned. Dette kan være en måned da familien din har det litt trangt med pengene, så vær sikker på at dere tåler denne opp og ned-turen. Hvis ikke, velg en avtale med fastpris. 

Flere aktuelle artikler