«Gode» tilbud – vær på vakt

Vi opplever i disse dager at mange strømselskaper lokker med det som ser ut som billige strømpriser, for så å skru prisene kraftig opp etter kort tid. Dette skjer i en situasjon hvor fakturaene er store og noen ser muligheten til å kapre nye kunder. Dette er meget beklagelig og vi ønsker å gjøre våre kunder oppmerksomme på situasjonen. I programmet «TV2 Hjelper deg» ble dette problemet nylig tatt opp.

Tips til hva du bør fokusere på


Det finnes en rekke verktøy og selskaper som sammenligner strømpriser og hjelper deg å finne frem til de tilsynelatende billigste strømleverandørene. Denne informasjonen er ikke så opplagt som den ofte utgir seg for, og du som kunde må være oppmerksom. Som et eksempel kan noen leverandører ha lokkepriser som dukker opp på for eksempel strømpris.no, men som samtidig kan være vanskelig å finne igjen på deres egne nettsider.

Her må kundene passe på at de ikke velger et «feil» abonnement, og til slutt ender opp med høyere priser. Hvis kunden velger et lokketilbud som varer i en måned med overgang til annet produkt kan du oppleve å få en betydelig rabatt den første måneden, mens du de påfølgende månedene får en pris med et betydelig påslag. Da går vinningen fort opp i spinningen, og du kan fort ha fått en avtale som ikke er prisgunstig i det hele tatt.

Når strømleverandørene oppgir pris, husk at moms (25%) må være inkludert, da mange sammenligner med og uten moms i salgssamtalen.

Hva annet er viktig med en strømleverandør?

Andre elementer som kan være viktig å tenke på:

  • Velg en lokal strømleverandør – som eies av de lokale kommunene/fylket og bidrar aktivt i ditt lokalsamfunn
  • Velg en strømavtale som gir deg varsling om prisendringer.
  • Unngå kampanjetilbud på strøm (vær oppmerksom på at prisen kan mer enn doble seg på kort tid)
  • Du kan normalt velge mellom spotpris, fastpris og variabel pris. Spotpris betyr at prisen går opp og ned hele tiden, mens fastpris er en fast pris i hele avtaleperioden. Variabel pris er en mellomting
  • Får du tilbud fra en annen leverandør – kontakt din lokale strømleverandør for en prissammenligning («epler-mot-epler»)
  • Med bakgrunn i de nye målerne – etterspør et «time-time» produkt. Det vi si at du får børsprisen hver time multiplisert med ditt forbruk den samme timen pluss leverandørens påslag. Du kan da selv aktivt bidra til å flytte forbruk til timer med lavere pris – og derigjennom få en lavere faktura.